Пол Манафорт допомагав кандидатам «Опоблоку» пройти до Верховної Ради після втечі Януковича

23.05.2017, 07:49

Екс-глава передвиборного штабу президента Дональда Трампа Пол Манафорт після втечі екс-президента України Віктора Януковича в 2014 році отримав від співпраці з «Опозиційним блоком» не менше $1 млн. Про це сказано в статті Bloomberg.

Журналісти з'ясували, що Манафорт в Україні співпрацював не тільки з Януковичем. Після революції він ще 17 разів повертався в Україну, де отримав «не менше 1 млн доларів за допомогу в переобранні проросійських політиків».

Перший раз на консультації «Опоблоку» Манафорт прибув через місяць після анексії Криму. В редакції наголосили, що цю інформацію отримали від Нестора Шуфрича. За його словами, Манафорт пропонував «Опоблоку» виступати проти НАТО й активно спиратися на проросійське населення сходу країни. Шуфрич також розповів, що особисто святкував із Манафортом за пляшкою коньяку оплату роботи останнього.

Ще один представник «Опоблоку» повідомив, що Манфорт особисто затверджував партійний список кандидатів у депутати Верховної Ради.

Нагадаємо, Пол Манафорт згадується в документах «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Його ім'я зазначено 22 рази, і загальна сума виплат на його ім'я становить понад $12 млн.

Читайте АСН в Google News