Гроші, виділені в 2017 році на лікування дітей за кордоном, вже закінчилися - Охматдит

22.05.2017, 19:06

Бюджетні кошти, виділені Міністерством охорони здоров'я на програму з лікування дітей за кордоном на 2017 рік, вже вичерпані. Про це 22 травня на прес-конференції повідомив завідувач відділення трансплантації кісткового мозку Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олег Рижак, передає кореспондент ASN.

«Фактично ті діти, які стають в чергу на отримання грошей, вони невідомо коли отримають ці гроші. Тобто вони фактично приречені на загибель», - зазначив лікар. Він уточнив, що йдеться про трансплантацію кісткового мозку від нерідного донора, яку в Україні поки не роблять.

Рижак додав, що при бажанні і необхідній організації, яка займе декілька місяців, подібні операції можна робити і в Україні. До того ж вони будуть втричі дешевші, ніж у Європі.

«Зараз виділяється на направлення дітей за кордон десь приблизно втричі більше, ніж потрібно, щоб зробити таку ж трансплантацію в Україні. Собівартість трансплантації кісткового мозку в Україні 50 тис. доларів, в Європі це близько 150 тис. євро», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News