ГПУ просить суд дозволити розслідування проти екс-прем'єра Азарова

22.05.2017, 10:27

Генеральна прокуратура України направила до суду клопотання про дозвіл на заочне розслідування проти екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Що стосується Азарова, ми завершили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження», - сказав він, передає Інтерфакс-Україна. Також, за словами Луценка, прокуратура просить суд дозволити розслідування щодо екс-міністра ПЕК Едуарда Ставицького.

Нагадаємо, Азаров і Ставицький в Україні є фігурантами низки кримінальних проваджень. Від правосуддя вони ховаються в Росії і Ізраїлі. Ставицький зараз живе під ім'ям Натан Розенберг. В Україні йому інкримінують незаконне привласнення, розтрату держвласності шляхом зловживання владою, вчинене щодо особливо великої суми. Під час обшуку його місць проживання правоохоронці вилучили 4,8 млн дол. і 42 кг золота.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав на початку лютого зібрання представників бойовиків «ДНР» і «ЛНР», а також так званих донських козаків, що відбулося в Росії. На зборах Азарова називали «майбутнім президентом України».

Читайте АСН в Google News