У США зібралися замінити безоплатну допомогу Україні на кредити

22.05.2017, 07:57

У проект бюджету Білого дому внесена міра, яка передбачає згортання програми безвідплатної допомоги на оборонні потреби десяткам країн, серед яких є і Україна.

Як повідомили в The Wall Street Journal з посиланням на чиновників адміністрації президента США Дональда Трампа, замість безоплатної допомоги буде пропонуватися кредитування. Ця міра, крім України, може торкнутися також Пакистану, Тунісу, Лівану, Колумбії, Філіппін і В'єтнаму.

У документах наголошується, що щорічно США надають близько $6 млрд безоплатної військової допомоги. Левова частка цієї суми йде в Ізраїль ($3,1 млрд), Єгипет ($1,3 млрд) і Йорданію ($350 млн). У новому проекті бюджету витрати на надання військової допомоги цим країнам збережуться, але для більшості інших країн видача грантів буде замінена на видачу кредитів, які мають бути витрачені на закупівлю військового обладнання в США.

Нагадаємо, в бюджеті США на 2017 фінансовий рік передбачено виділення Україні $560 млн. Раніше також повідомлялося, що лідери Республіканської партії США вели таємні переговори про Донбас.

Читайте АСН в Google News