У Кабміні спростували звинувачення, що «доступні ліки» - найдешевші

15.05.2017, 15:28

Ліки, які продаються за урядовою програмою, не є найдешевшими. Про це на нараді в Кабміні заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент ASN.

«Я можу сказати, що абсолютною маніпуляцією є те, що ліки за програмою «Доступні ліки» найдешевші, що уряд на чомусь економить. Це не відповідає дійсності», - заявив він.

Він підкреслив, що абсолютна більшість з усього списку 157 ліків - виробництва країн ЄС. Розенко зазначив, що Кабмін і МОЗ в рамках програми «Доступні ліки» розширюватиме перелік ліків.

«Але пацієнтам треба вчитися відстоювати свої права і користуватися безкоштовними ліками, які пропонує сьогодні, зокрема, уряд. А з такими лікарями, які вмовляють пацієнтів переходити на дорожчі, але більш вигідні для лікарів ліки, обласні державні адміністрації повинні працювати», - закликав Розенко.

Нагадаємо, що з 1 квітня Міністерство охорони здоров'я України надає кожному громадянину можливість отримати безкоштовно (або з невеликою доплатою) ліки за трьома категоріями хвороб, програма отримала назву «Доступні ліки». Це серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма і діабет 2 типу.

Список препаратів, які внесли у список «Доступних ліків», опублікований у Реєстрі лікарських засобів. Список аптек, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», міститься на сайті органів місцевої влади.

Читайте АСН в Google News