Microsoft: АНБ і ЦРУ також відповідальні за «вірус-вимагач»

15.05.2017, 13:29

Відповідальність за масову кібератаку, як «вірус-вимагач» WannaCry, лежить на урядах, які збирають дані про уразливість у програмному забезпеченні заради своїх інтересів. Про це заявив  президент Microsoft Бред Сміт.

«Ми бачили, що дані про уразливість, які збирало ЦРУ, були опубліковані на Wikileaks, тепер же дані про уразливість, вкрадені з АНБ, торкнулися користувачів по всьому світу», - заявив Сміт.

Він зазначив, що схожа ситуація спостерігається, якщо використовують зброю, вкрадену у військових. Сміт підкреслив, що такий же ефект був би, якби у армії США вкрали кілька ракет «Томагавк».

За його словами, подібна кібератака є симбіозом двох головних кіберзагроз у сучасному світі - дій держав і злочинних угруповань.

Сміт додав, що для попередження подібної загрози потрібно розробити цифровий аналог Женевської конвенції з контролю над озброєннями.

Нагадаємо, голова Європолу Роб Вейнрайт повідомив, що масова кібератака в п'ятницю, 12 травня, пройшла у 150 країнах світу й охопила понад 200 тисяч користувачів.

Читайте АСН в Google News