В СБУ повідомили про викриття організатора провокаційних і підривних акцій в Україні

15.05.2017, 11:05

СБУ викрила організатора низки провокаційних і підривних акцій з дестабілізації ситуації на території України. Про це в ході брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає телеканал 112 Україна.

За його словами, одним із ініціаторів протестних акцій в Україні є керівник організації «Наждак» Микола Дульський, який зараз ховається в Москві.

«Я не хочу звинуватити всіх представників «Наждаку», які продовжують працювати у Києві. Традиційно спецслужби ворожої для нас країни використовують цей метод як вербування з числа патріотично налаштованих громадян, своїх агентів. Другий варіант - введення своїх джерел у патріотичне середовище. Слід відзначити, що спецслужбами Росії проводиться серйозний моніторинг українських загальнодержавних і регіональних проблем, які потім застосовуються як основи для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації», - заявив він.

Голова СБУ зазначив, що цей зловмисник причетний до акцій з перекриття автодороги нібито поляками у Львівській області, а також мітингу в Рівному, де звучали гасла про т.зв. «Рівненську Народну Республіку».

Читайте АСН в Google News