Аваков: Фірташ і Льовочкін займаються чорними махінаціями на Одеському припортовому заводі

11.05.2017, 14:09

Фірташ і Льовочкін проводять чорну махінацію щодо ОПЗ. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент ASN.

"Я пропоную, щоб в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко вже сьогодні дав свідчення у департаменті захисту економіки МВС. Я вважаю, що є змова пана Фірташа і Ostchem з деякими державними діячами в минулому і в теперішньому часі. Поки нас Фірташ із Льовочкіним відволікають "Безсмертним полком", за цією стіною вони проводять чергову махінацію", - заявив він.

У відповідь прем'єр доручив Парфененку відвідати МВС і дати свідчення.

"Я також направлю сьогодні в НАБУ, думаю, що їм буде це цікаво - майже $300 млн, як це відбувається. Крім того, я звернуся до Генпрокурора, щоб він під особистий контроль узяв цю справу", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, ще в 2015 році тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Ostchem з Group DF Дмитра Фірташа продавав природний газ Одеського припортового заводу за завищеною ціною з метою довести його до банкрутства, в зв'язку з чим Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман доручив залучити до відповідальності керівництво Одеського припортового заводу і Фонду державного майна.

Читайте АСН в Google News