Екс-чиновників КМДА судитимуть за розтрату 870 тис. грн, виділених на навчання сиріт і дітей-інвалідів

10.05.2017, 12:27

У Солом'янський райсуд столиці був направлений обвинувальний акт стосовно екс-головбуха департаменту соцполітики КМДА і екс-начальника управління бухгалтерського обліку і фінансів ГУ соціального захисту населення КМДА за фактом розтрати коштів бюджету Києва в особливо великих розмірах. Про це інформує прес-служба прокуратури столиці.

«Як було встановлено, перебуваючи на зазначених посадах, злочинці, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, внесли в офіційні документи завищені суми за оплату навчання студентів з числа інвалідів, дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. На підставі підроблених документів у подальшому на рахунки одного з київських університетів з бюджету столиці було перераховано понад 870 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Дії екс-чиновників КМДА кваліфіковані за ст. 366 ч. 2 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 191 ч. 5 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.

Читайте АСН в Google News