Путін привітав Макрона з перемогою і згадав про тероризм

08.05.2017, 13:56

Президент Росії Володимир Путін направив вітальну телеграму лідеру руху «Вперед!» Еммануелю Макрону в зв'язку з перемогою останнього на виборах президента Франції, повідомили в прес-службі Кремля.

«Громадяни Франції довірили Вам очолити країну в непростий для Європи і для всього світового співтовариства період. Наростання загрози тероризму і войовничого екстремізму супроводжується ескалацією локальних конфліктів і дестабілізацією цілих регіонів», - написав Путін Макрону.

Він також зазначив, що в таких умовах особливо важливо подолати взаємну недовіру і об'єднати зусилля для забезпечення міжнародної стабільності і безпеки. На закінчення Путін побажав французькому колезі міцного здоров'я, благополуччя та успіхів.

Нагадаємо, за остаточними результатами Макрон набрав 66,10% на президентських виборах. Його суперниця Марін Ле Пен домоглася рекордного для «Національного фронту» результату - 33,90% голосів.

У свою чергу чинний президент Франції Франсуа Олланд заявив, що передасть Макрону президентські повноваження 14 травня.

Раніше президент України Петро Порошенко направив лист Еммануелю Макрону, в якому привітав його з обранням президентом Франції. Порошенко запросив новообраного президента Франції відвідати з візитом Україну у зручний час.

Читайте АСН в Google News