Ветеранам Другої світової війни в Астані до 9 травня видали по $1,5 тисячі

08.05.2017, 11:44

Ветерани Другої світової війни в столиці Казахстану Астані отримали по 500 тисяч тенге (більше $1,5 тисячі) до 9 травня, повідомили в прес-службі адміністрації міста.

«За даними акімату, на сьогодні e столиці проживає 121 ветеран Великої Вітчизняної війни. З них учасників війни - 99 осіб, інвалідів - 22. Всі вони отримали щорічну одноразову виплату в розмірі 500 тисяч тенге в переддень святкування Дня Перемоги», - відзначили в адміністрації.

Відзначається, що всі особи, яких прирівняли за пільгами до учасників та інвалідів Другої світової війни, отримали по 20 тисяч тенге ($62). Тим, хто прирівняний за пільгами та гарантіями до учасників війни, вручили по 10 тисяч тенге ($31).

Крім того, служба таксі Астани 7, 8 і 9 травня буде безкоштовно возити ветеранів до місць проведення заходів, приурочених до святкування 72-ї річниці Перемоги.

9 травня ветерани Великої Вітчизняної війни візьмуть участь у церемонії покладання квітів до монументу «Отан коргаушилар» («Захисники Вітчизни»). У наметовому містечку для ветеранів буде організовано концертну програму і накритий святковий стіл.

Читайте АСН в Google News