Росія бойкотує «Євробачення», але до Києва прислали 70 пропагандистів - Тимчук

08.05.2017, 08:58

На пісенний конкурс «Євробачення-2017» в Україні акредитувалися не менше 70 журналістів з Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Серед 2000 журналістів, акредитованих на Євробачення, за даними групи ІС, числиться не менше 70 журналістів з РФ. Чи не завелика цифра для країни, яка не бере участі в конкурсі, і ЗМІ якої вже заявляли про бойкот?» - написав політик.

За його словами, всім журналістам з РФ наші спецслужби і правоохоронці не мають можливості заборонити в'їзд.

«Це означає, що ті представники мас-медіа Росії, які не відвідували Крим або поки не замазані в інших діяннях проти України, мають право на в'їзд. Скільки з них задіяні в спецоперації Кремля з організації провокацій на День Перемоги в Києві і  пропагандистського освітлення - велике питання. Ми думали, що провокацією з російською співачкою на Євробаченні-2017 Путін і заспокоїться. Схоже, це не так», - додав Тимчук.

Нагадаємо, правоохоронці в Парижі затримали кореспондента російського пропагандистського телеканалу RT Шарлотту Дубенськи, яка висвітлювала протести в Парижі після президентських виборів.

Читайте АСН в Google News