Меркель підтримала подвійну стратегію щодо РФ

06.05.2017, 20:40

Щодо Російської Федерації треба демонструвати силу і одночасно готовність до діалогу. Про це в своєму щотижневому відеозверненні заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише Deutsche Welle.

«Така стратегія щодо Росії необхідна, враховуючи поточну ситуацію з безпекою в Європі. Так як анексія Криму та російське вторгнення на схід України викликали серйозну стурбованість Польщі та країн Балтії. А ситуація в Молдові викликає тривогу Болгарії і Румунії. Цим країнам важливо, щоб НАТО належним чином відреагував на поведінку РФ, направивши війська в країни Балтії і Польщі. Німеччина завжди стежить за тим, щоб, з одного боку, демонструвати готовність захищати всю територію Північноатлантичного альянсу, а з іншого - бути готовою до діалогу з Росією», - сказала Ангела Меркель.

Також федеральний канцлер Німеччини зазначила, що виступає проти ідеї розподілити між союзниками Альянсу відповідальність таким чином, щоб за безпеку в Північній Америці відповідали тільки США і Канада, а за безпеку в Європі - європейські країни.

Читайте АСН в Google News