У РФ мають намір ввести аналог американської грін-карти

04.05.2017, 10:10

У Міністерстві зв'язку і масових комунікацій Росії розробили проект, згідно з яким з 2019 року пропонується ввести в Російській Федерації аналог американської грін-карти. Про це пише «Известия».

Сказано, що такі плани були описані в проекті програми «Цифрова економіка», який підготовлений Мінкомзв'язку РФ. Документ спрямований на узгодження в Мінфін, Мінекономрозвитку і МЗС, але коментувати його в Мінкомзв'язку Росії поки не стали.

«Програма «Цифрова економіка» складається з величезної кількості розділів. У розділі «залучення іноземних експертів і російських експертів, які виїхали за кордон», йдеться, що до 2019 року в обіг має бути введена карта російського співвітчизника, яка надає іноземним фахівцям високої кваліфікації походження РФ, що володіють російською мовою, право в'їзду та роботи на територію Росії» , - пише видання.

Для цього буде опрацьована система оцінки кваліфікації працюючих на території Росії власників карти роботодавцями і розроблений комплекс заходів підтримки перебування в РФ експертів, які отримують високі оцінки.

Читайте АСН в Google News