У Македонії протестувальники взяли штурмом парламент і побили опозиціонерів

28.04.2017, 07:28

У Македонії прихильники екс-прем'єра країни Ніколи Груєвськи ввечері в четвер, 27 квітня, увірвалися в будівлю парламенту, де атакували опозицію.

Опозиціонери в свою чергу намагалися припинити багатомісячне блокування виборів нового спікера, передає Deutsche Welle. Після того, як нацменшина і демократи обрали головою парламенту етнічного албанця Талата Джафері, мітингувальники почали штурм будівлі.

Під час штурму був поранений лідер опозиції Зоран Заєв і кілька депутатів опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії.

В ходе штурма был ранен лидер оппозиции Зоран Заев и нескольких депутатов оппозиционного Социал-демократического союза Македонии.

У країні з грудня 2016 року, правляча консервативна партія та соціал-демократи не можуть домовитися про введення албанської як другої офіційної мови.

У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ Німеччини засудили атаки учасників акції протесту на парламент Македонії. Як говориться в повідомленні МЗС Німеччини в мікроблозі Twitter, «МЗС найрішучішим чином засуджує атаки на парламент в Скоп'є».

Читайте АСН в Google News