В Одесі відмовились перейменувати проспект Маршала Жукова на Небесної Сотні

26.04.2017, 17:03

Одеська міська рада затвердила в середу новий проект перейменування вулиць міста, відмовившись від назв, запропонованих рік тому на той час губернатором Михеїлом Саакашвілі.
Згідно з цим рішенням, проспект Маршала Жукова, вулиця і провулок Бабушкіна, вулиці Валентини Терешкової, Бєлінського, Гайдара, Гончарова, Бадаєва і провулок Богданова збережуть свої назви, повідомляє ТАСС з посиланням на депутата муніципалітету Олега Бриндака.

Депутати 46 голосами затвердили проект рішення, який раніше був запропонований міськрадою і винесений на громадські слухання одеситів. У міськраді стверджують, що мають повноваження приймати такі рішення, спираючись на висновок історико-топонімічної комісії. Раніше в Одесі провели онлайн-голосування з питання перейменування вулиць.
У травні 2016 року Саакашвілі розпорядився перейменувати 56 вулиць і провулків. Проспект Жукова мав отримати назву Небесної Сотні, вулиця Червоних Зорь - Бернардацці, Бєлінського - Леонтовича.

Але кілька вулиць все ж перейменували. Вулиця Правди стане вулицею Щастя, а провулок Правди - Натхнення. З'являться також вулиці Братів Мезенцевих, Героїв оборони Одеси, Преподобного Іони, Храмова.

Читайте АСН в Google News