Ердоган заговорив про референдум у Туреччині з питання вступу в ЄС

26.04.2017, 09:01

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність ініціювати проведення референдуму з питання вступу його країни до Європейського Союзу, подібно до референдуму про Brexit у Великій Британії.

Ердоган підкреслив в інтерв'ю Reuters, що Туреччина не збирається вічно чекати біля «воріт Європи» і цілком може відмовитися від переговорів про вступ до ЄС. За його словами, Туреччина «не закриває свої двері ні перед ким».

На думку турецького лідера, це може статися і через «ісламофобію і ворожості» з боку ЄС. Турецький президент додав, що Туреччина і так чекає довго, маючи на увазі договір від 1963 року, в якому розглядається довгострокова мета членства Туреччини в об'єднаній Європі.

Нагадаємо, заявку на вступ в ЄС Туреччина подала в 1987 році, через 12 років - в 1999 році - Анкара отримала офіційний статус кандидата на вступ до ЄС.

Разом з тим у ЄС відзначають, що чинні в Туреччині закони занадто широко тлумачать поняття тероризму, що дає можливість для кримінального переслідування за критику влади.

Читайте АСН в Google News