ООН вимагає від Росії припинити переслідувати геїв у Чечні

14.04.2017, 14:39

В управлінні верховного комісара ООН з прав людини зажадали від Росії припинити переслідування геїв і бісексуалів в Чечні, повідомили в прес-службі офісу комісара ООН.

Крім того, російську владу закликали засудити гомофобні виступи влади Чечні. У заяві наголошується, що гомосексуалісти в Чечні живуть в атмосфері постійного страху.

Експерти ООН повідомили про випадки викрадень, незаконних затримань, тортур і вбивств геїв і бісексуалів. Він підкреслили, що це є безпрецедентним порушенням прав людини і зобов'язань Росії перед міжнародними нормами.

«Ми закликаємо Росію вжити заходів для захисту життя, свободи і безпеки геїв або бісексуалів у Чечні і розслідувати в судовому порядку і карати за акти насильства, викликаного сексуальною орієнтацією жертви», - роблять висновок експерти.

Нагадаємо, раніше «Новая газета» повідомила, що в Чечні затримали більше сотні чоловіків, яких запідозрили в гомосексуальності. В ході зачисток силовики вбили близько 30 чеченців.

Пізніше в мечеті Грозного закликали до розправи над журналістами «Новой газеты», а муфтій Чечні пообіцяв «відплату Аллаха» представникам ЗМІ.

Читайте АСН в Google News