Справу про держзраду Януковича почнуть розглядати в травні

11.04.2017, 14:17

Оболонський районний суд Києва почне розглядати справу за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді 4 травня, повідомили в прес-службі суду.

Засідання розпочнеться о 10:00, передає Інтерфакс-Україна.

Розглядати справу колишнього президента буде колегія з трьох суддів Оболонського суду в складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Тітова. Раніше ці ж судді винесли вирок екс-бійцям розформованої роти «Торнадо».

Як заявляв у листопаді 2016 року генпрокурор України Юрій Луценко, екс-президенту України Віктору Януковичу вручено підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 110, 111 Кримінального кодексу України (держзрада і посягання на територіальну цілісність держави).

Адвокати наполягають, що підозру екс-президенту України в держзраді досі не вручено належним чином, а тому незаконно передавати справу до суду.

Нагадаємо, Янукович був обраний президентом України в 2010 році. В кінці лютого 2014 року він залишив Україну і зараз проживає в Росії.

Читайте АСН в Google News