Бійки заради лайків: у соцмережах з'явилися нові агресивні групи

07.04.2017, 16:12

У соцмережах з'явилися нові агресивні групи, які спонукають підлітків на побиття однолітків заради «лайків». Про це, посилаючись на постраждалу від побиття в Чернігові 15-річну Поліну, у себе в Facebook пише Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«За словами дівчинки, є закриті діалоги, де компанія підлітків «забиває стрілку», щоб звести рахунки з жертвою і влаштувати шоу з цього», - пише він.

За словами Кулеби, у соцмережах стають популярними групи ULTRAPIR, «ЗАБИВИ» та інші, де «змагаються» відеоролики, на яких група підлітків в прямому сенсі забиває своїх однолітків. Якщо твій «батл» набирає більшу кількість лайків і репостів - то ти крутий і сміливий переможець. У деяких групах за перемогу ще й светр дарують.

Лише на одну з таких груп підписані 34 підлітки з Чернігова, з яких п'ятеро - друзі «головних героїнь» відео побиття Поліни.

«Ймовірно, учасниці бійки і не змагалися за винагороду, але я підозрюю, що на цю жорстокість їх «надихнуло» змагання в соцмережах», - зазначив Кулеба.

Читайте АСН в Google News