Суд Києва призначив екс-генконсулу Грузії заставу 792 тисячі гривень

07.04.2017, 09:12

Печерський районний суд Києва обрав екс-генконсулу Грузії в Україні Теймуразу Нішніанідзе запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 792 тисячі гривень.

Як повідомила представник Генеральної прокуратури України Ольга Варченко, Нішніанідзе підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу - у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб і у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, передає «Цензор».

Слідство з'ясувало, що генконсул в 2012-2013 роках подав документи на відшкодування понад 17 млн ​​гривень ПДВ за нібито придбаний товар у фірмових магазинах, розташованих у Києві й Одесі.

Варченко підкреслила, що Нішніанідзе особисто заявив до відшкодування понад 4 млн гривень, які були перераховані на його особистий рахунок.

«Частина грошей була відшкодована за здійснення покупок, які нібито були зроблені в той час, коли його не було на території України. Крім того, частина покупок була зроблена в компаніях, які на той момент не вели ніякої господарської діяльності», - додала Варченко.

Нагадаємо, суд з 11 березня не міг обрати запобіжний захід, цьому заважав дипломатичний імунітет Нішніанідзе. У той же час суд звернувся в посольство Грузії щодо отримання дозволу та відповідних документів на зняття імунітету з Нішніанідзе.

Читайте АСН в Google News