Бойовики «ЛНР» обурені, що Україна не надає загальну амністію

03.04.2017, 13:02

Заяви про неможливість надати загальну амністію терористам на Донбасі демонструють агресивну і войовничу риторику влади України. Таку думку висловив представник бойовиків в політичній підгрупі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Родіон Мірошник.

Коментуючи заяву генпрокурора України Юрія Луценка про неможливість проведення загальної амністії, Мірошник заявив, що це нібито суперечить світовій практиці.

За словами представника терористів, загальні амністії є широко поширеною міжнародною практикою, зокрема, так було в ПАР, Анголі, Хорватії, Афганістані і Косові.

«Це виходить з виниклої в його (Луценка) голові «презумпції винності» щодо тих, хто протистоїть каральним операціям, що проводяться режимом Порошенка, і дозволяє собі мати думку, відмінну від кричалок майдану», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив про те, що помилування неможливо щодо людей, які скоїли тяжкі злочини, такі як вбивство, катування, зґвалтування, нанесення серйозних тілесних ушкоджень і викрадення людини.

Читайте АСН в Google News