Яценюк: Потрібно готуватися до нової фази агресії на Донбасі

24.04.2015, 11:27

Україні потрібно готуватися до нової фази російської агресії на сході країни. Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН).

«Іде неймовірна концентрація зброї і техніки терористів. Російська військова агресія далека від того, щоб зупинитися. Ситуація дуже складна. Росія не хоче миру. Ми і парламент України зробили все, щоб виконувалися Мінські домовленості. Але з боку Росії немає ніякого розуміння щодо деескалації ситуації. Нам необхідно готуватися до подальшого протистояння за мир», - сказав він.

За його словами, для досягнення миру одних дипломатичних методів мало, ще Україні потрібно мати сильні Збройні Сили. «Дипломатам тоді набагато легше говорити», - додав він. Крім того, прем'єр зазначив, що Україна буде і далі просити західних партнерів надати озброєння для захисту від російської агресії.

«Наші західні партнери повинні почути - сьогодні Україна бореться не тільки за себе, але й за мир і стабільність в ЄС, у всьому світі», - заявив глава уряду.

Читайте АСН в Google News