У Раді ініціюють відставку віце-спікера Сироїд

15.03.2017, 12:11

Народні депутати ініціюватимуть відставку віце-спікера Оксани Сироїд. Про це у Верховній Раді України 15 березня заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає кореспондент ASN.

«Ми вважаємо поведінку віце-спікера Оксани Сироїд не гідною високого поста віце-спікера. Вона злякалася і закрила засідання. Її поведінку ми вважаємо ганебною для віце-спікера парламенту. Тому ми будемо ставити питання про те, щоб звільнити її з посади і виконання обов'язків віце-спікера парламенту», - заявив нардеп.

Також Тетерук повідомив, що засідання парламенту «буде відновлено після закінчення засідання РНБО, коли спікер Андрій Парубій повернеться в парламент».

Водночас нардеп «Народного фронту» Антон Геращенко зазначив, що Сироїд не тільки треба звільнити з посади віце-спікера, а й позбавити депутатського мандата.

«Її поведінка не гідна не тільки високого звання віце-спікера, а й депутата», - заявив парламентарій.
Герещанко пообіцяв, що нардепи також звернуться до Генпрокурора, щоб ГПУ підготувала необхідні документи для кримінального провадження щодо нардепа Володимира Парасюка.

«Його не просто треба позбавити депутатського мандата, а й притягти до відповідальності за застосування сили до військових... Благо, що ні в кого не здали нерви, не було застосовано зброю на блокпосту», - додав він.

Читайте АСН в Google News