У Москві і Пітері з застосуванням сили затримано феміністок

08.03.2017, 17:48

У Москві і Санкт-Петербурзі були затримані феміністки, які проводили акції з закликами прибрати чоловіків із влади.

Так, у Москві двоє дівчат біля стін Кремля з боку Олександрівського саду розтягнули банер з написом: «200 років чоловіки при владі. Геть!» Вони також запалили фаєри, передає «Ньюз.ру».
Крім того, на кутовій Арсенальній вежі Кремля учасники акції повісили банер «Національна ідея - фемінізм».

В результаті були затримані чотири активістки фотограф Аркман Арден і журналістки «Новой газеты». Всіх їх доставили у відділення поліції, проте пізніше відпустили без складання протоколів. У деяких взяли відбитки пальців.

Водночас у центрі Санкт-Петербурга поліцейські затримали і доставили у відділення поліції вісьмох учасниць феміністської акції - ходи по Невському проспекту. Відзначається, що при затриманні до феміністок застосовувалася сила.

Журналісти повідомили, що дівчата виконували пісню «Стіни впадуть» групи «Аркадій Коц». Це переклад іспанської пісні L'estaca, що стала гімном франкістського опору. При затриманні учасниці акції продовжували співати і скандували поліції: «Хоч би раз вчинили по совісті».

Разом з тим у центрі Пітера на акцію прийшли близько 50 жінок у фіолетових хустках. Вони поставили стенд для фотографування з отвором для голови, на якому була зображена дівчина-ніндзя, що мечем відрубує голови «представникам церкви і держави».

Читайте АСН в Google News