МВФ знову піднімає питання про ліквідацію «спрощенців»

07.03.2017, 13:43

МВФ з року в рік піднімає питання про ліквідацію «спрощенців». Про це в ході прес-конференції заявив член наглядової Ради CASE Україна Володимир Дубровський, передає кореспондент ASN.

«Я хочу підтвердити, то МВФ не може висувати як вимогу ліквідацію спрощеної системи оподаткування. МВФ як кредитор може тільки давати поради. Наше завдання - приймати їх чи ні. Вимога про перегляд спрощеної системи з року в рік з'являється в меморандумах МВФ. Але ми ніколи її не виконували», - заявив він.

За його словами, згідно з офіційною статистикою, оборот спрощенців становить в Україні близько 7% від загального сектора підприємців України. Тому основні тіньові потоки зосереджені не в секторі малого та середнього бізнесу спільно зі спрощенцями, а саме у великому бізнесі. Тут основна корупція через повернення ПДВ, "відбілювання контрабанди".

«В середньому в Україні щорічно в офшори виводиться близько 10% від ВВП. Тоді як сумарно весь малий і середній бізнес, включно зі спрощенцями, не перевищує - 15,7%. Тобто ці показники - непорівнянні».

Тому, за його оцінками, в поточному році Кабмін навряд чи піде на уніфікацію спрощеної системи оподаткування.

Читайте АСН в Google News