МЗС Росії заявив про підготовку в США «економічної блокади» РФ

28.02.2017, 13:46

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що недоброзичливці в конгресі США намагаються організувати для РФ економічну блокаду.

За словами заступника голови МЗС Сергія Рябкова, блокаду намагаються провести через законопроект, який не дозволить президенту США Дональду Трампу полегшити антиросійські санкції і тим самим «розтоптати будь-які паростки позитиву у відносинах Росії і США», передає РИА «Новости».

«У січні поточного року ними внесено законопроект, який передбачає кодифікацію санкцій, введених обамівськими розпорядженнями, щоб Трамп не зміг їх скасувати з власної волі. Більше того, пропонується розширити і посилити рестрикції і навіть спробувати шантажем примусити дотримуватися їх треті країни. Тобто, по суті, організувати щось на зразок економічної блокади Росії», - заявив дипломат під час виступу в Держдумі РФ.

Він зазначив, що зараз ідея законопроекту «вариться в апаратах профільних комітетів конгресу».

Разом з тим, як підкреслив Рябков, в РФ не виключають прийняття такого законопроекту, так як у США переважають антиросійські настрої, і американські законодавці «здатні подолати гіпотетичне президентське вето».

Читайте АСН в Google News