Мінські домовленості зайшли в глухий кут - експерт

28.02.2017, 10:54

Реалізація Мінських угод щодо урегулювання конфлікту на Донбасі зайшла в глухий кут. Про це під час засідання круглого столу 28 лютого заявив виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький, передає кореспондент ASN. 

«У влади не існує консолідованої політики щодо східних регіонів. Наразі ми спостерігаємо наявність лише окремих пропозицій та розірваних тем. Тому є нагальна потреба залучити незалежних експертів для спільної роботи з Міністерством для вироблення стратегії щодо повернення східних регіонів», - заявив він. 

На його думку, експерти мають приділити увагу вивченню не лише правових питань повернення Донбасу, а й гуманітарних та етичних питань. «Як налагодити зв'язки між людьми на Сході на окупованих територіях. Це дуже делікатні питання, які неможливо розв'язати лише правовими методами», - повідомив експерт.

Бистрицький додав, що на сьогодні «Мінські угоди зайшли у глухий кут. Але ми не можемо від них відмовитися. Тому маємо зробити усе, щоб доповнити їх, забезпечити їх виконання». 

Читайте АСН в Google News