Україна подолає штучну кризу, пов'язану з блокадою Донбасу - Гройсман

21.02.2017, 12:06

Україна подолає штучно створену кризу, пов'язану з блокадою постачання вугілля антрацитової групи з окупованих територій Донбасу. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент ASN.

«Якими б не були випробування, хочу запевнити українських громадян – ми витримаємо і цю кризу, навіть якщо вона створена деякими українськими руками. Ситуація буде контрольованою, і ми знайдемо вихід з цієї кризи, яку нам штучно влаштували... Ми знайдемо правильні інструменти і правильні рішення, але не дозволимо, щоб 45-мільйонна країна страждала від чиїхось забаганок», - сказав Гройсман.

Голова уряду нагадав, що з 2014 року Україна регулярно переживає труднощі, які створює Росія військовою, економічною та енергетичною агресією. «Наша залежність від РФ, від російського газу, від російського вугілля, від багатьох інших питань була зависокою для нашої країни. На превеликий жаль, у 2014 році ситуація, яка все більше заводила нас у цю залежність, лише посилювалась», – сказав Гройсман.

«Ми йдемо далі для забезпечення енергонезалежності країни. У середньостроковій перспективі Україна буде енергонезалежною державою», - сказав Гройсман.

Читайте АСН в Google News