Депутата-радикала Артеменка позбавлять мандату через план щодо передачі Криму в оренду Росії

20.02.2017, 11:16

Народного депутата України, члена фракції «Радикальна партія» Андрія Артеменка позбавлять мандату за план щодо передачі Криму в оренду Росії. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова фракції «Радикальної  партії» Олег Ляшко, передає кореспондент ASN. 

«Позиція Артеменка не відповідає позиції «Радикальної партії». Я як голова «Радикальної партії» вимагаю скласти депутатський мандат. Він не має права представляти нашу партію, має скласти мандат. Те, що відбулося, я вважаю, це дискредитація України та нашої партії. Якщо він хоче дружити з Росією, хай складає мандат», - заявив він. 

Ляшко наголосив, що особисто вже говорив із нардепом, який запропонував план мирного повернення Криму через передачу його в оренду Росії.

«Хоче бути миротворцем за рахунок України, нехай складає мандат... Сьогодні буде засідання фракції о 15:00, де будемо розглядати кадрові питання... до виключення з фракції», - сказав він.

Нагадаємо, що, за інформацією газети The New York Times, за тиждень до звільнення раднику президента США з нацбезпеки Майклу Флінну доставили пакет з пропозиціями, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ. У складанні документа брав участь депутат Верховної Ради Андрій Артеменко.

У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або 100 років.

Читайте АСН в Google News