«Завдяки Героям Небесної сотні ми живемо в незалежній державі». Порошенко звернувся до українців

20.02.2017, 09:58

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців у зв'язку з третьою річницею пам'яті Героїв Небесної сотні, які віддали життя за свободу і незалежність України під час Революції гідності в 2014 році.

«Доленосні події, які відбулися три роки тому в самому серці України, сколихнули весь світ. Перемога Революції гідності зірвала давно виплекані плани Москви з упокорення України, поступового перетворення її на подімперскую колонію і подальшої експансії», - йдеться у зверненні Порошенка, оприлюдненому на сайті Президента України.

«Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу і показала всім, що є цінності, які дорожче навіть за власне життя. Завдяки героїчному чину цих людей ми живемо вже в іншій державі, повністю усвідомлюємо себе великим, гордим народом», - заявив Порошенко.

Президент додав, що імена Героїв Небесної сотні будуть викарбувані на величному Меморіалі, будівництво якого заплановано в Києві.

«Подвиг Небесної Сотні - наша національна гордість і безапеляційний орієнтир - вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла і перетворити на процвітаючу європейську державу», - додав він.

Читайте АСН в Google News