Громадянство Росії отримали 13 «беркутівців», які проходять у «справі Майдану»

14.02.2017, 20:35

Російське громадянство отримали 13 колишніх бійців київського спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються в розстрілі активістів Євромайдану. Про це повідомив прокурор Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Роман Псюк.

Він додав, що ще двоє «беркутівців» отримали в Росії посвідку на проживання, передає «Громадське ТБ».

«21 оголошений у розшук. У РФ були направлені клопотання з проханням про арешт. Станом на сьогодні ми отримали відповіді по 15 особам. Двоє отримали посвідку на проживання, 13 отримали громадянство РФ. Щодо шістьох очікуємо відповіді», - сказав Псюк.

Нагадаємо, на зараз тільки п'ять «беркутівців» перебувають на лаві підсудних. Їхня справа слухається вже півтора року в Святошинському районному суді Києва.

Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в серпні 2014 року правоохоронці планували затримання 20 «беркутівців», підозрюваних у розстрілі учасників Революції Гідності, проте напередодні операції вони покинули територію країни.

Всі злочини, вчинені під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «справу Майдану», що налічує 89 кримінальних проваджень. У них проводять розслідування вбивства 91 людини.

Читайте АСН в Google News