У РФ через дефіцит пшениці впала якість хліба

13.02.2017, 14:19

У РФ, незважаючи на рекордний урожай пшениці, існує дефіцит високоякісної пшениці для виробництва хліба, якість хлібобулочних виробів впала, а число фальсифікату в галузі зростає. Про це сказано в матеріалах до наради «Про прогнозний баланс ресурсів і використання зерна в РФ», що проходить в Раді Федерації, пише RNS.

«Високий урожай призвів до дефіциту якісного зерна, зокрема продовольчої пшениці 3-го класу, яка є однією з основних зернових культур для виробництва масових сортів хліба в РФ», - скзаано в матеріалах до наради.

У 2017 році РФ зібрала рекордний урожай пшениці - 73,3 млн т. Але спостерігається перекіс у бік надлишкового виробництва фуражного зерна і відсутність механізмів, які стимулюють виробництво високоякісних сортів пшениці. Якщо 5 років тому 50% врожаю доводилося на пшеницю 3-го класу, то цього року - лише 24,5%, причому основна частина пшениці йде на експорт. Частка пшениці 4-го класу зросла і склала 32 млн тонн, а 5-го класу - 21 млн тонн. Дефіцит якісної пшениці відбивається на якості хліба.

Читайте АСН в Google News