У столиці Лівії відбулися запеклі сутички

09.02.2017, 16:54

У Тріполі, столиці Лівії, відбулися збройні зіткнення між угрупуваннями, які підтримують уряд національної єдності (прем'єр-міністра Фаїза Сараджа) і виступають проти нього. Про це інформує ТАСС.

Конфлікт стався між бойовиками, лояльними ПНР, і збройними формуваннями, що підтримують уряд національного порятунку Халіфи аль-Гвейля, які виступають на користь проісламістського Загального національного конгресу.

За словами очевидців, на відстані кількох кілометрів чутні постріли з важкої артилерії. Жителі довколишніх будинків покинули свої житла.

Повідомлень про жертви або постраждалих не надходило.

Згідно з досягнутими за посередництва ООН рік тому домовленостями, в Лівії в лютому минулого року були сформовані ПНС під керівництвом бізнесмена Сараджа і очолювана ним же президентська рада.

Ці органи, як передбачалося, створюються на час перехідного періоду, який повинен закінчитися проведенням парламентських виборів, як це прописано в Схіратском угоді. Але нового кабінету не заручився підтримкою засідає на сході Палати представників через розбіжності як серед парламентаріїв, так і з владою на заході країни.

Читайте АСН в Google News