НАТО обіцяє посилити тиск на РФ через ескалацію на Донбасі

09.02.2017, 12:27

Країни - члени НАТО поки не бачать підстав для скасування санкцій щодо Росії і пообіцяли посилити політичний тиск через ескалацію конфлікту на Донбасі.

Про це йшлося під час позачергового засідання Комісії Україна - НАТО в зв'язку з новим витком агресії Російської Федерації проти України і найбільшої з 2015 року військової ескалації на Донбасі. Про це сказано на сайті місії України при НАТО.

В ході засідання виконуючий обов'язки голови місії України при НАТО Єгор Божок повідомив союзникам про розвиток ситуації і оцінку Україною подальших планів Москви. Союзники наголосили, що в НАТО розуміють, що за останньою ескалацією стоїть Росія і підтримувані нею терористи.

Занепокоєння в Альянсі висловили через те, що жертвами обстрілу терористів стають не тільки військові, але й цивільні особи, які проживають в Авдіївці, Широкиному тощо.

Союзники висловили співчуття Україні через численні втрати серед військовослужбовців і цивільного населення. У НАТО підкреслили, що при таких діях РФ проти України і мови не може бути про повернення до відносин «як завжди» з Кремлем і скасування санкцій. НАТО буде посилювати політичний тиск на РФ.

Читайте АСН в Google News