Рада призначила ще одного «антикорупціонера»

09.02.2017, 12:21

Верховна Рада України на ранковому засіданні 9 лютого прийняла Постанову «Про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени Національного агентства з питань запобігання корупції», за що проголосували 226 парламентарів, передає кореспондент ASN. 

«Це представник від Верховної Ради України в конкурсній комісії з відбору кандидата у члени НАЗК, тому це важливе рішення», - сказав спікер Андрій Парубій. 

Член Комітету з питань боротьби з корупцією Віктор Чумак пояснив:  «Сьогодні у НАЗК є складнощі, нам необхідно призначити члена комісії, яка має повністю укомплектувати НАЗК, щоб вона повноцінно почала роботу».   

Постановою передбачається:  «На виконання статті 5 Закону України «Про запобігання корупції» визначити до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени Національного агентства з питань запобігання корупції за поданням Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції призначено - Олега Марцеляка  – голову Антикорупційного комітету Асоціації українських правників. 

Голова Комітету з питань судочинства Руслан Князевич повідомив, що пан Марцеляк - відомий та авторитетний український науковець-юрист, який працює в Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка.  «Це хороший приклад, коли на такі посади призначають не політиків, а саме науковці... Ми сподіваємося, що це розблокує роботу НАЗК», - наголосив він. 

У свою чергу, член Комітету з питань боротьби з корупцією Ігор Попов додав, що конкурсна комісія, яка буде укомплектована в результаті призначення Марцеляка, має признати 5 члена НАЗК:  «Щоб НАЗК врешті решт почала повноцінну роботу, оскільки є сумніви, що НАЗК зможе впоратися з другим етапом е-декларування». 

Читайте АСН в Google News