Бойовики десять разів атакували позиції ЗСУ в районі Авдіївки - СЦКК

31.01.2017, 15:47

Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню Анатолій Петренко заявив, що з 29 січня російсько-окупаційні війська десять разів атакували позиції Збройних Сил України в районі Авдіївки Донецької області, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Третій день поспіль залишається складною обстановка навколо населеного пункту Авдіївка. Починаючи з ранку 29 січня незаконними збройними формуваннями ведуться штурмові дії позицій Збройних Сил України, особливо навколо Донецької фільтрувальної станції, а також промислової зони», - заявив він.

За словами Петренка, бойовики ведуть атаки із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння. «Застосовуються всі види артилерії калібру 152 і 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм. Загалом за останні два з половиною дня нами зафіксовано 1 578 боєприпасів, які були випущені по позиціях, а також по населеному пункту Авдіївка», - повідомив він.

У СЦКК додали, що бойовики НЗФ продовжують спроби захопити позиції ЗСУ і поліпшити своє тактичне положення. За даними українських військових, окупанти підтягують резерви, збільшують чисельність особового складу на передових позиціях, а також підтягують нові зразки озброєння та військової техніки, збільшують чисельність застосовуваних боєприпасів.

Читайте АСН в Google News