Суд відмовив ГПУ в заочному розслідуванні проти Андрія Клюєва

28.01.2017, 20:10

Печерський райсуд Києва відмовився надати Генпрокуратурі України дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього секретаря РНБО й екс-глави Адміністрації екс-президента-втікача Андрія Клюєва. Про це сказано у відповідній постанові Печерського районного суду Києва.

Головуючий суддя Віталій Писанец ухвалив, що Генпрокуратура України тільки припускає, що Андрій Клюєв перебуває в Росії. А повідомлення про підозру ГПУ направила за неправильною адресою екс-чиновника. Тому суддя не побачив підстав для заочного розслідування і повернув відповідне клопотання до ГПУ як невідповідне нормам Кримінального процесуального кодексу України.

Генеральна прокуратура України підозрює Андрія Клюєва у виконанні злочинних наказів Віктора Януковича і організації перевищення службових повноважень правоохоронцями. Андрія Клюєва в Україні було оголошено в розшук у 2014 році. Служба безпеки України встановила, що він утік до Росії. У травні 2015 року Україна звернулася до Інтерполу з проханням оголосити Клюєва у міжнародний розшук. Але Інтерпол відмовив у цьому проханні, вирішивши, що справа має політичний характер.

Читайте АСН в Google News