«Укрзалізниця» буде підпорядкована уряду - премьер-министр

25.01.2017, 13:11

 «Укрзалізниця» буде підпорядкована Уряду. Про це на засіданні Уряду 25 січня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

«Уряд прийняв рішення, і я його підпишу. Рішення про підпорядкування «Укрзалізниці» уряду. Ви, як міністерство інфраструктури, можете абсолютно  повністю готувати нормативні акти, бути регулятором усієї інфраструктури України... Я дуже радий, що «Укрзалізниця» не буде заручницею ваших особистих стосунків (міністра інфраструктури та керівника «Укрзалізниці». - АСН)… Чвари залишайте дома! Коли краватку одягаєте, то чвари витягайте та кладіть на поличку!.. Краще чвари за вікно викинути!» - сказав він. 

Слід зазначити, що під час засідання відбувалася публічна сварка міністра інфраструктури Омеляна та поляка - керівника "Укрзалізниці". Так, після звіту та представлення планів керівника «Укрзалізниці» міністр інфраструктури Володимир Омелян вкотре звинуватив  Войцеха Бальчуна в провалі реформи та корупції.

У свою чергу Бальчун звинуватив міністра в піарі

Голова Уряду Гройсман, вислухавши міністра та керівника компанії, спитав щодо останніх п'яти років роботи кожного. Так, міністр Омелян наголосив, що працював в органах виконавчої влади. А Бальчун розповів, що займав керівні посади в польських компаніях LOT та залізничної компанії. Прем'єр Гройсман порадив Омеляну звернути увагу на ці факти.

Читайте АСН в Google News