Молода українка зробила відкриття, яке допоможе вилікувати рак

16.01.2017, 22:04

Ольга Броварець, 28-річна доктор наук, яка працює в Інституті молекулярної біології і генетики в Києві зробила унікальне відкриття, яке допоможе в боротьбі з раком та іншими захворюваннями, передає ТСН.

«З моменту відкриття ДНК в 1953 році Вотсоном-Криком стало зрозуміло, як пояснити появи точкових мутацій. Вони пояснювалися убудованістю неправильних пар. Але як вони утворюються, яка їхня природа, залишалося незрозуміло», - заявила Броварец.

Пари хромосом людини, які вчені називають «горбатими» через мутацій в середовищі, можуть обманювати ДНК і вбудовуватися в спіраль. Яким чином їм вдається це робити, фахівці поки не з'ясували, але Ольга Броварець вирахувала закономірність.

«Молекула ДНК - це молекула, яка несе інформацію про життя. Якщо ми будемо розуміти, як буде модифікуватися ця молекула, як відбувається мутагенез, то ми захистимо себе від хвороб», - йдеться директор Інституту високих технологій Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Ільченко. Провести експеримент в Україні поки немає можливості через недостатній технічний рівень. Однак розрахунки Ольги підтвердили американські колеги, які провели дослідження в своїх лабораторіях.

Читайте АСН в Google News