У ЗСУ відреагували на розміщення ракетної системи С-400 в окупованому Криму

13.01.2017, 12:50

Російська зенітно-ракетна система С-400 «Тріумф», розміщена в окупованому Криму, не є прямою загрозою для України, заявив начальник прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський.

«Завдання системи - протиповітряна оборона, це не наступальне озброєння. Тому в Росії так спокійно говорять про це - вони дають зрозуміти, що це оборонне озброєння», - заявив він у коментарі «Обозревателю».

За його словами, «у ЗСУ є аналогічні комплекси, вони несуть охорону повітряного простору України». Він додав, що турбуватися слід тільки з того приводу, що «в Криму, на українській території, Росія серйозно обкопується».

Крижанівський додав, що, за даними українських військових, на території окупованого Криму не розміщене озброєння для завдання ударів по інших державах. «Це все легко контролюється за допомогою супутників. Країни НАТО, в першу чергу США, відстежують це», - додав він.

Нагадаємо, що російське окупаційне командування розмістило на території анексованого Криму зенітний ракетний полк Південного військового округу, озброєний системою С-400 «Тріумф».

Читайте АСН в Google News