Автор компромату на Трампа відправляв його в ФБР, ЗМІ та сенатору США - ЗМІ

12.01.2017, 13:02

Доповідь про компромат на обраного президента США Дональда Трампа спочатку змінила кількох замовників, а потім передавалася низці осіб з метою перевірки викладених у ній припущень, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Guardian.

За даними джерел видання, запит на складання «досьє» на Дональда Трампа надійшов колишньому співробітнику британської розвідслужби МІ-6 Крістоферу Стілу від суперника мільярдера по праймеріз республіканців. Потім на неї знайшовся новий замовник - вже від демократів.

«Автор досьє зміг зібрати значну кількість матеріалів про Д.Трампа від своїх російських джерел, з якими від співпрацював роками і довіряв їм, а також від олігархів, які проживають на Заході», - пише видання.

Потім доповідь було відправлено в ФБР, а також, імовірно, в розвідслужбу власної країни, яка не стала займатися цією справою, залишивши її американцям.

Крім того, колишній розвідник у Нью-Йорку зустрівся з журналістом з журналу Mother Jones, який написав про існування компромату на Трампа в кінці жовтня 2016 року.

За інформацією газети, в листопаді про документи стало відомо сенатору-республіканцеві Джону Маккейну. Однак, так як викладене в доповіді неможливо перевірити без належного розслідування, сенатор не захотів особисто вплутуватися в цю справу.

Читайте АСН в Google News