На Дніпропетровщині 40 поліцейських затримували озброєного чоловіка, який захопив будинок

11.01.2017, 17:42

Стали відомі подробиці нападу на приватне домоволодіння в Дніпропетровській області. Керівник обласної поліції розповів подробиці спецоперації із затримання озброєного чоловіка.

Інцидент стався в селі Новоолександрівка ще 7 січня. Чоловік відкрив стрілянину і важко поранив працівників охоронної компанії. На місце для затримання зловмисника виїхало 40 співробітників патрульної поліції, які оточили будинок.

Злочинець обстріляв службовий автомобіль поліцейських.

Затримати його вдалося лише після тривалих умовлянь. Чоловік впустив у будинок керівника Дніпровського відділення поліції Андрія Беділо, який зміг переконати стрілка здати зброю.

За інформацією поліцейського, якби чоловік не здався без бою, в результаті його затримання могло бути багато жертв.

Під час обшуку в будинку був вилучений арсенал зброї - граната Ф-1, мисливський карабін, пневматична гвинтівка з оптичним прицілом, майже 40 патронів і бронежилет. А з автомобіля затриманого було вилучено гладкоствольну рушницю, карабін і ще понад 100 патронів.

Чоловік напав на охоронців через спірну ситуацію, яка пов'язана з встановленням права власності на будинок. Раніше він був у заставі в банку, а потім його продали іншому господареві. Новий власник за допомогою зброї намагався довести своє право на володіння житлом.

Читайте АСН в Google News