2016 рік став «рутинним» у відносинах з ЄС та НАТО - політолог

29.12.2016, 11:37

2016 рік став «рутинним» у відносинах з ЄС та НАТО. Про це на прес-конференції 29 грудня заявив керівник ГО «Європейський Рух України» Вадим Трюхан, передає кореспондент ASN. 

«2016 рік був роком рутини у відносинах з ЄС та НАТО, оскільки якихось проривів ми не побачили... Величезним прорахунком української дипломатії, на мій погляд, було те, що за два роки після Євромайдану на Варшавському самміті ми так і не змогли підготувати, поставити та прийняти питання про затвердження плану для членства в НАТО... Але на цьому самміті було все ж таки поставлено питання про безпрецедентну співпрацю України з альянсом, починаючи з створення трастів, закінчуючи забезпеченням лікування наших бійців з допомогою альянсу», - сказав він. 

Щодо європейської інтеграції, то вже «оскомину набило питання безвізового режиму. Робилося багато заяв та прогнозів щодо різних дат надання нам безвізу. Наразі ситуація є невизначеною... Але важливо не стільки те, коли Україна отримає безвіз, скільки те, що проводилися реформи, необхідні для цього. Тому це, безперечно, це позитив». 

Щодо протидії агресії Росії, то було два важливих ключових рішення для України. Це в першу чергу - Резолюції Генасамблеї  ООН щодо агресії РФ та резолюція ПАРЕ щодо агресії окупантів: 

«Це важливі рішення, оскільки саме на них будуть посилатися під час усіх судових розглядів», - прогнозує він. 

Читайте АСН в Google News