Голова СБУ озвучив плюси і мінуси воєнного стану в Україні

28.12.2016, 12:40

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що якби в країні ввели режим воєнного стану, це б негативно вплинуло на процес євроінтеграції.

«Уявляєте, наскільки б нам було простіше впоратися з проблемами на сході нашої держави, якби ввести режим надзвичайного стану, воєнного стану. Але в цьому випадку ми б зробили не один десяток кроків назад у наших євроатлантичних прагненнях, оскільки це автоматично передбачає введення цензури, заборону зібрань, перевиборів і багато іншого», - заявив він в інтерв'ю телеканалу 112 Україна.

За його словами, український народ має право донести до влади свою точку зору через протест. І в цьому контексті найбільший виклик - зберегти баланс в суспільстві, додав він.

«З одного боку, ми бачимо, що на сході України йде війна, яка називається де-юре АТО, але війна, тому що навіть зараз, не дотримуючись мінських домовленостей, працює важка артилерія і гинуть люди. А де-факто українське суспільство, український політикум, політичне керівництво дозволяє проводити багатотисячні мітинги. Люди мають право на протест», - заявив Грицак.

Читайте АСН в Google News