СБУ: Передача в «Д/ЛНР» 15 осіб як жест доброї волі відбудеться найближчим часом

27.12.2016, 13:18

Радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що найближчим часом відбудеться передача бойовикам «Д/ЛНР» 15 осіб зі списку на обмін на знак доброї волі.

«Зараз ця процедура проходить, і ми на фінішній прямій. Найближчим часом ми будемо передавати цих 15 людей, але ми готові до передачі 228 осіб, усі вони в списках, всі вони ототожнюють себе з так званими самопроголошеними республіками і скоювали злочини проти цілісності України», - заявив він в ефірі телеканалу 112 Україна.

Тандіи також висловив надію, що РФ проявить активність у Тристоронній контактній групі для активізації процесу обміну полоненими. «Вони повинні вже визначитись. Ми сподіваємося, що вони, як православна держава, все-таки підуть на діалог більш глобально», - заявив він.

Водночас керівник центру звільнення полонених Володимир Рубан повідомив, що мав можливість побувати в макіївському СІЗО, де поспілкувався з п'ятьома затриманими військовослужбовцями. Вони також готуються до обміну і сподіваються, що він відбудеться. За словами Рубана, зараз є інформація про перебування 41 військового, що утримуються в макіївському СІЗО.

Читайте АСН в Google News