У КМДА пояснили «паспортний» рейд: будуть обходити квартири без лічильників води

26.12.2016, 16:58

У Київській міській державній адміністрації уточнили повідомлення про те, що в 2017 році в Києві виявлятимуть мешканців квартир і будинків, які не мають реєстрації.

Як заявила в коментарі LB.ua  прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна, інспектори дійсно будуть приходити в квартири, щоб перевірити фактичну кількість проживаючих, проте мета таких перевірок - боротьба з практикою, коли мешканці платять за комунальні послуги менше, ніж споживають, користуючись відсутністю лічильників.

«Заява була зроблена в контексті перевірки будинків, в яких відсутні квартирні лічильники гарячої та холодної води. Відповідно, в цих приміщеннях кількість прописаних не відповідає фактичній кількості тих, хто там проживає. Наприклад, прописана одна людина, живе шість, і люди просто-напросто не платять за спожиту воду», - пояснила вона.

За її словами, якщо ж кияни будуть ігнорувати перевірки, «Київводоканал» і «Київенерго» зможе подати на жителів до суду. «Людям також пропонуватимуть варіанти оплати за фактично спожиті послуги - нехай людина встановлює лічильник і платить за справедливо спожите, а якщо вона відмовляється і далі продовжує порушувати умови договору, у виконавця є підстави звернутися до суду», - сказала вона.

Читайте АСН в Google News