У 2017 році протестні настрої посилюватимуться - політолог

23.12.2016, 13:59

Протестні настрої будуть посилюватися у 2017 році.  Про це на круглому столі 23 грудня заявив політолог Валентин Гладких, передає кореспондент ASN.

«Можна виділити декілька тенденцій, які будуть визначати політичне майбутнє, зокрема прогнози на 2017 рік. По-перше - це погіршення соціально-економічної ситуації та збільшення протестних настроїв. І на майбутнє є всі підстави для того, щоб ці протестні настрої посилювалися. І є підстави для того, що вони можуть вилитися в неконтрольовані масові соціальні протести», - сказав він. 

На його думку, всі інформаційні кампанії щодо підготовки так званих планів «Шатун», насправді цілеспрямовано створюються владою для упередження та дискредитації таких масових протестів.  

Механізму для легального  вирішення конфлікту та існуючих проблем не вироблено. І якщо його не знайдуть, то все це обернеться соціальним вибухом. 

«Треба пам'ятати, що всі політичні сили у нас фактично однаковою мірою дискредитовані. І як тільки ми вийдемо правового поля вирішення конфлікту, ми одразу перейдемо до повноцінного громадянського протистояння. І замість одного «лугандону», ми будемо мати багато таких «лугандонів» по всій Україні, що неможливо допустити». 

 

Читайте АСН в Google News