Аваков запевнив, що винні в нападі на синагогу в Умані будуть жорстко покарані

21.12.2016, 16:35

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що винні в нападі на синагогу в Умані будуть жорстко покарані. Про це він заявив на засіданні уряду, передає кореспондент ASN.

«За останні три місяці це вже друга спроба розхитати ідею проти релігійних діячів, антисемітську, ксенофобську ситуацію. У жовтні було напад на рабина, громадянина Ізраїлю. Ми будемо жорстко карати такі прояви насильства. Це більше, ніж злочин, це спроба вкинути в суспільство зовсім непритаманну нам тему. Це ще робиться, очевидно, щоб зробити фон для україно-ізраїльських переговорів», - сказав глава МВС.

«Я так вв­ажаю, що ми зможемо ц­ей злочин розслідуват­и найближчим часом», ­- сказав міністр.

У свою чергу, міністр культури України Євген Нищук додав, що це може бути пов'язано з підтримкою Ізраїлем резолюції по визнанню анексії Криму.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував за­лучити до розслідуван­ня цього злочину і СБ­У.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що це виклик для всіх нас і правоохоронної системи та закликав Авакова вжити всіх заходів, щоб покарати винних.

«Якщо, не дай Бог, хтось буде наближатися до релігійного спорудження з якимись нечистими думками - це ворог нашої держави і всього українського народу. Це виклик для всіх нас і правоохоронної системи. Дорога до храму повинна бути вільною у всіх сенсах слова», - заявив він.

 

Читайте АСН в Google News