Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2016

20.12.2016, 11:57

На ранковому засіданні 20 грудня 244 народних депутатів взяли за основу і в цілому проект закону №5482 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо субвенцій на надання пільг і житлових субсидій), передає кореспондент ASN.

Закон перерозподіляє витрати державного бюджету (разом і по загальному фонду) на 2 451 619,4 тис. грн.

«Законом збільшено на 2451,6 млн грн (або на 6%) субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд і прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот з розподілом між місцевими бюджетами. Законом для збалансування бюджетних показників внаслідок збільшення зазначених витрат зменшено видатки для Пенсійного фонду за бюджетною програмою «Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду» (код 2506080) на таку ж суму (2451,6 млн грн)», - зазначається в пояснювальній записці.

При цьому, відповідно до закону, у разі відхилення офіційного курсу гривні до долара США на 31 грудня 2016 р. від курсу, який застосовувався під час складання державного бюджету, допускається відхилення від граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу на такий офіційний курс.

Читайте АСН в Google News